Četvrtak, 23 Lipanj 2022 14:18

Grad „karićarima” zaprijetio raskidanjem koncesije, za svaki dan koji ne budu radili slijedi im po 3.000 kuna kazne

Tzv. pretovarna zona na Pločama Tzv. pretovarna zona na Pločama Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik sankcionirat će koncesionare koji obavaljuju komunalnu djelatnost opskrbe trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada s po tri tisuće kuna za svaki dan u kojem ne budu obavljali opskrbu, a prijeti im i raskidanje ugovora o koncesiji.

Naime, „karićari”, iako to zapravo s karićima ima sve manje veze, najveći dio prometa u opskrbi obavlja se električnim vozilima, danas su odbili prevoziti robu jer su po nalogu Grada Dubrovnika uklonjeni paravani u tzv. pretovarnoj zoni na Pločama.

Grad Dubrovnik danas u priopćenju „podsjeća potpisnike ugovora na njihove ugovorne obveze”.
 
„Sukladno članku 11. predmetnog ugovora, navedeni koncesionari dužni su uredno bez obustave obavljati navedene poslove. S obzirom na to da danas istu uslugu nisu obavljali, o čemu su javnost izvijestili sami koncesionari,  izreći će im se novčana kazna u propisanom iznosu od 3.000 kuna na dan. Kazne su propisane su člankom 15. istog ugovora u slučaju zakašnjenja ili neurednog ispunjenja usluga definiranih ugovorom, mogu se utvrditi za svaki radni dan i zbrajaju se. Grad Dubrovnik uputit će koncesionarima pisano upozorenje o neizvršavanju ugovornih obveza te, ako se ogluše na navedeno i nastave uskraćivati komunalnu djelatnost na koju su se obvezali, raskinuti ugovor temeljem članka 17. koji propisuje uvjete jednostranog raskida ugovora. Temeljem istog članka, davatelj koncesije naplatit će naknadu štete koju je prouzročio koncesionar aktiviranjem datih zadužnica.” - piše u priopćenju gradske uprave.
 
Grad Dubrovnik inače je započeo s uređenjem područja tzv. pretovarne zone na Pločama podjelom javne površine na prihvatno - pretovarnu zonu i otvaranje javne površine građanima i turistima te će na koncu na tom području biti uređen i trg.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019