Petak, 31 Prosinac 2021 00:44

Grad Dubrovnik i gradska poduzeća stabilno završavaju godinu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je jučer kolegij s direktorima i predstavnicima uprava trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Grada. Svi prisutni predstavnici komunalnih i trgovačkih društava te javne ustanove Rezervat Lokrum iznijeli su rezime poslovanja u 2021. godini. Uz osvrt na aktualne projekte i aktivnosti poseban naglasak stavljen je na planove za iduću godinu.

"Nabavka novih 18 autobusa sredstvima iz fondova Europske unije, modernizacija voznog parka i sustava naplate javnog prijevoznika Libertas d.o.o. ili investicija društva Sanitat u rekonstrukciju tržnice u Gružu, za koju je ishođena građevinska dozvola, samo su neki od projekata čija se realizacija očekuje u nadolazećem razdoblju. Najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti svakako je EU projekt Aglomeracije koji operativno provodi Vodovod Dubrovnik, a isti će se značajno intenzivirati u idućoj godini. Između ostalog, natječaj za izgradnju temeljnog objekta sustava, novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petka, raspisat će se u veljači." - piše u priopćenju nakon sastanaka.

Također danas, održan je i kolegij pročelnica i pročelnika upravnih odjela i službi Grada Dubrovnika.

"Uz osvrt na 2021. godinu gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su, usprkos poteškoćama koje je donijela korona kriza, Grad i sva društva uspjeli zadržati likvidnost i osigurati uvjete za stabilno poslovanje uz investicije i dodatno otvaranje potrebama građana. Najveći dio planiranih kapitalnih projekata Grad će realizirati koristeći dostupna sredstva iz fondova Europske unije te se u tu svrhu sustavno radi na pripremi potrebne projekte dokumentacije. Nastavak reaktivacije gospodarstva i turističkog tržišta u 2022. godini pružit će također potrebni poticaj." - piše u priopćenju iz gradske uprave.

dpp