Petak, 29 Listopad 2021 12:18

Grad Dubrovnik i službeno predstavio novu pročelnicu za kulturu

Grad Dubrovnik danas je poslao i službeno priopćenje o imenovanju nove pročelnice za kulturu Julijane Antić Brautović.

Gradska uprava ovako je predstavila novu pročelnicu:

„Julijana Antić Brautović rođena je u Dubrovniku 1978. godine. Studij Menadžmenta u turističkoj destinaciji završila je 2006. godine i stekla stručno zvanje diplomiranog inženjera menadžmenta u turizmu, odnosno magistre ekonomije. Akademski stupanj doktorice humanističkih znanosti, polje povijest, grana hrvatska i svjetska povijest moderna i suvremena povijest stječe 2017. godine.
 
Svojim se djelovanjem istaknula u području novinarstva, marketinga, medija, a posebice u sektoru kulture. Od 2010. sve do 2021. godine prošla je različite pozicije u Dubrovačkim muzejima, od stručne suradnice za odnose s javnošću i marketing, voditeljice prethodno navedenog odjela, članice Stručnog vijeća Dubrovačkih muzeja i u konačnici ravnateljice Dubrovačkih muzeja.
 
Novoizabrana pročelnica Antić Brautović članica je nekoliko stručnih udruženja, autorica je znanstvenih i stručnih publikacija u području kulture i povijesti, multimedijalnih izložbi među kojima se ističe izložba „Dubrovnik, a Scarred City: Stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000“. Julijana Antić Brautović autorica je knjige Povijesno-umjetnička topografija Konavala i stanje očuvanosti spomeničke baštine.” - piše u priopćenju Grada Dubrovnika.

dpp