Petak, 12 Travanj 2019 14:38

Grad Dubrovnik kupio dionice UTD Raguse; Dubravka i Mimoza opet gradske

Grad Dubrovnik kupio dionice UTD Raguse; Dubravka i Mimoza opet gradske Foto: DPP

Grad Dubrovnik kupio je dionice UTD Raguse na današnjoj licitaciji, time su i prostori restorana Dubravka i Mimoza ponovo postali gradski, odnosno u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika. Licitacija je održana u Ministarstvu državne imovine, a Grad Dubrovnik uspio je kupiti paket od 53,62 posto vlasničkog udjela, po početnoj cijeni od 16,97 milijuna kuna. S obzirom da je Grad Dubrovnik od ranije vlasnik 26,6 posto udjela u vlasničkoj strukturi UTD Raguse, Grad sada ima 80,22 posto dionica UTD Raguse.

- Ovim smo pokazali kako, bez puno buke, znamo kako ostvariti projekte od interesa za Grad. Zadovoljni smo što su ove vrijedne nekretnine ponovno u vlasništvu Grada Dubrovnika i siguran sam da ćemo znati gospodariti s njima u najboljem interesu za Grad. - kazao je gradonačelnik Mato Franković nakon današnje licitacije.

Gradonačelnika je Gradsko vijeće ovlastilo da se može natjecati do cijene od 21 milijun kuna. Na licitaciju su se prijavile i Excelsa nekretnine, no danas predstavnik Excelse nije sudjelovao na dražbi, što nije začuđujuće s obzirom da nisu iskoristili prethodno ni mogućnost uvida u dokumentaciju tvrtke, a položena jamčevina od 1,7 milijuna kuna bit će im vraćena. S obzirom da nije bilo drugih sudionika licitacije Grad je postao vlasnik dionica po početnoj cijeni.

D.Mladošić