Srijeda, 05 Siječanj 2022 19:24

Grad Dubrovnik na prostoru „Preparandije” gradit će koncertnu dvoranu s podzemnom garažom

Piše:
Grad Dubrovnik na prostoru „Preparandije” gradit će koncertnu dvoranu s podzemnom garažom Foto: Filip Filipović/Pixabay

Koncertnu dvoranu s parkingom Grad Dubrovnik namjerava graditi na prostoru negdašnje „Preparandije”. Gradonačelnik Mato Franković o tom je projektu već razgovarao s rektorom Sveučilišta u Zagrebu jer je to Sveučilište napravilo prijedlog idejnog rješenja dvorane.

- Sljedeći korak su konzervatori, kojima ćemo predstaviti to rješenje koje bismo realizirali u suradnji Grada i zagrebačkog Sveučilišta. Išli bismo prema sredstvima iz EU fondova, a u konačnici bi prema nacrtu dobili sjajnu građevinu koja bi se uklopila u prostor i bila u neposrednoj blizini povijesne jezgre te omogućila održavanje brojnih koncerata i dramskih izvedbi. Najljepši prostor za koncerte klasične glazbe i predstave sigurno jest povijesna jezgra, ali imati koncertnu dvoranu je nešto što žele i Dubrovački simfonijski orkestar i građani. Tu bi mogli raditi koncerte i zimi i to bi bio jedan sjajan projekt za cijeli grad. - rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

- Inače je u toj zoni skladišni prostor Igara i to je degradacija jednog takvog prostora. Želimo da skladište Dubrovačkih ljetnih igara bude u Komolcu, a prostor koji sad za to koriste treba oplemeniti da u donjim razinama podruma bude garaža, a na gornjim koncertna dvorana sa svim sadržajima. - kazao je Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019