Četvrtak, 14 Prosinac 2023 19:29

GRAD DUBROVNIK NEĆE POVEĆAVATI POREZ NA DOHODAK

Piše:
Gradonačelnik Mato Franković Gradonačelnik Mato Franković Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što je Vlada ukinula prirez, Grad Dubrovnik neće povećavati stopu poreza na dohodak. Nakon što je Prijedlog odluke o gradskim porezima usvojilo Gradsko vijeće, gradonačelnik Mato Franković kazao je kako cilj rasteretiti plaće građana.

- Nema povećanja poreza na dohodak, ostaje postojeća stopa. Našim sugrađanima će značajno narasti plaće na godišnjoj razini. To nisu mala sredstva i građani neće osjetiti neko drugo komunalno opterećenje kojim bi ta sredstva izbili iz njihovih džepova.- rekao je Franković i dodao:

- Ispunjavamo ono što smo obećali i idemo u drugu fazu rasterećenja građana. - kazao je Franković, podsjetivši vijećnike kako su zajedno s proračun za 2024. podržali još jednu važnu odluku.

- U proračunu smo usvojili i odluku kojom učenicima od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, kojima to država i Županija ne osiguravaju, mi osiguravamo besplatne pokaze. - istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

S porezne politike nezavisni vijećnik Andro Vlahušić je raspravu skrenuo na demografske politike, konkretno na strane radnike koji dolaze na rad u Dubrovnik pa je i Potrebica rekao kako „moramo imati jasnu politiku prema stranim radnicima te da bismo za 50 godina mogli biti manjina u svom Gradu”. No, bilo je vremena kad se o tome trebalo misliti, onda kad su lokalni vlastodršci odredili budućnost Dubrovnika podrediti isključivo turizmu, a nitko im se u tome nije suprotstavljao.