Utorak, 25 Siječanj 2022 12:52

Grad Dubrovnik pokrenuo ovršni postupak nad Razvoj golfom za povrat tvrđave Imperial

Tvrđava Imperial Tvrđava Imperial Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik pokrenuo je na Općinskom sudu u Dubrovniku ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, a koja je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. godine. - piše danas u priopćenju Grada Dubrovnika.
 
Kako navode iz gradske uprave prethodno su „mirnim putem od navedenog društva zatražili povrat nekretnine u posjed, nažalost bez uspjeha”.

„Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak. U ovršnom zahtjevu traži se udaljenje svih osoba i uklanjanje svih stvari iz nekretnine površine 18.899 metara kvadratnih te predaja nekretnine slobodne od osoba i stvari u posjed Gradu Dubrovniku kao ovrhovoditelju.” - piše u priopćenju.
 
IZ Grada Dubrovnika podsjećaju kako je „nakon jednoglasne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o raskidu ugovora za koncesiju tvrđave Imperijal na Srđu, poduzetim daljnjim koracima pravne službe Grada Dubrovnika koncesija izbrisana i iz zemljišnih knjiga”.

„Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesija na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te omogućio Gradu da može punopravno raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal.” - piše u priopćenju.

dm