laus banner 2021 2

Nedjelja, 21 Veljača 2021 18:33

Grad Dubrovnik ponovo će odobravati potpore za zapošljavanje pripravnika

Grad Dubrovnik ponovo će odobravati potpore za zapošljavanje pripravnika. Naime, nakon što je taj program privremeno obustavljen u srpnju prošle godine zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, koja je utjecala i na gradske financije što je bila posljedica manjeg turističkog prometa, gradski vijećnici na idućoj sjednici trebali bi izglasati ponovno pokretanje potpora.

Kako se navodi u prijedlogu odluke donošenjem Proračuna za 2021. godinu osigurana su i sredstva za provođenje programa potpora za pripravnike.

Podsjetimo, visina pojedinačne mjesečne potpore za zapošljavanje po pripravniku iznosi 2 800 kuna, a dodjeljuje se tijekom jednogodišnjeg pripravničkog staža pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost na području Grada Dubrovnika, osim javnim ustanovama kojima je osnivač Grad Dubrovnik i trgovačkim društvima kojima je Grad Dubrovnik jedini ili jedan od osnivača.

Potpora za zapošljavanje pripravnika korisniku potpore se može odobriti samo za nezaposlene osobe koje imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, u dobi do 30 godina, bez ostvarenog radnog staža u struci, sa završenom srednjom stručnom spremom, odnosno stečenim stručnim nazivom prvostupnika ili magistra struke ili drugim nazivom stečenog stupnja obrazovanja sukladno posebnim propisima. Potpora se može odobriti samo za osobe prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Dubrovnik, za zanimanja koja nemaju karakter deficitarnih zanimanja.

dm

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020