Utorak, 01 Ožujak 2022 08:25

Grad Dubrovnik zadužuje se kod HBOR -a za 14 mil. kuna za modernizaciju javne rasvjete i buduće uštede

Piše:
Grad Dubrovnik zadužuje se kod HBOR -a za 14 mil. kuna za modernizaciju javne rasvjete i buduće uštede Foto: Davor Mladošić

Baš kao što je i najavio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, Gradsko će vijeće na sjednici 8. ožujka rebalansirati proračun za 14 milijuna kuna. Iznos je to za koji će se Grad Dubrovnik kreditno zadužiti kod HBOR-a kako bi modernizirao javnu rasvjetu i time uštedio na potrošnji električne energije.

Da će se Grad kreditno zadužiti najavio je na nedavnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković. Istaknuo je tada kako je Grad Dubrovnik prije poskupljenja energenata javnu rasvjetu plaćao četiri milijuna kuna, dok bi prema novim ugovorima s HEP -om javna rasvjeta Grad stajala sedam milijuna kuna pa je s ciljem uštede gradonačelnik Dubrovnika javnu rasvjetu odlučio modernizirati.

Kroz program modernizacije javne rasvjete 3.755 zastarjelih i energetski neučinkovitih rasvjetnih tijela zamijenit će se LED rasvjetnim tijelima.

Kredit od 14 milijuna kuna Grad će HBOR -u isplatiti kroz sedam godina, a modernizacijom rasvjetnih tijela uštede u potrošnji struje iznosit će dva milijuna kuna.