laus banner 2021 2

Utorak, 26 Siječanj 2021 13:38

Grad stazu na privatnoj parceli želi uknjižiti kao javno dobro, investitor je porušio

Piše:

Gradsko je vijeće usvojilo prijedlog odluke kojom se staza koja prolazi parcelom ispod zgrade Villa Palme prema INA crpki, odnosno spaja ulice Put od Republike i dr. A. Starčevića, uknjižava kao javno dobro. Budući da je parcela kojom prolazi navedena staza u privatnom vlasništvu vijećnik Maro Kristić (Most) pitao je gradonačelnika zaustavlja li knjiženje staze izgradnju koja je predviđena na tom području.

- Nekretnina je u u privatnom vlasništvu Zaklade Mihanović koja je ušla u partnerski odnos s drugom tvrtkom koja na toj parceli namjerava graditi stambeni kompleks najveći koji će biti izgrađen u Dubrovniku. - rekao je Kristić.

Franković je odgovorio kako se knjiženjem navedene staze ne zaustavlja, odnosno ne onemogućava gradnja već se, dodao je, jedino i isključivo štiti gradska infrastruktura.

Nakon toga, usred rasprave o turističkoj pristojbi za kruzere vijećnik HNS- a Miho Obradović zatražio je desetominutnu stanku, upozorivši vijećnike kako je investitor bagerima ovog jutra porušio stazu ispod Vila Palme koju je Vijeće niti sat vremena prije proglasilo javnim dobrom.

Riječ je dakle o stazi koja se nalazi na parceli Zaklade Mihanović ispod Vila Palme, a na kojoj je predviđena izgradnja stambenog kompleksa.

Gradonačelnik Franković kazao je kako investitor, kako ju je on nazvao, cestu, mora vratiti u prvobitno stanje.

- Kad netko odluči uništiti tuđu imovinu bez obzira što je cesta na njihovoj parceli, ona je izvanknjižno vlasništvo Grada i za to će investitor odgovarati. Komunalno redarstvo je na terenu i cesta će se vratiti u prvobitno stanje. - rekao je Franković

- Jednom je jedan političar govorio o tome kako će kad dođe napravit puno „lepši i stariji Dubrovnik”. Ovi investitori su nam danas tu poruku poslali i meni je drago što smo u ovom Gradskom vijeću odluku o proglašenju ceste ispod Vila Palme donijeli jednoglasno jer smo pokazali da smo zajedno i složni i da nećemo dozvoliti onima koji misle da sve mogu riješiti novcem da je to završena priča, da novcem ne mogu kupiti naš obraz i zato sam ponosan na sve vas. Nije palo napamet tom investitoru to napraviti jučer nego baš danas. Sad će jako dobro znati što znači pokušati bit iznad Gradskog vijeća grada Dubrovnika. Grad nije ničija kasica prasica, ovo je naš Grad i mi ćemo ga braniti. Ponosan sam što smo zajedno u ovoj priči i što šaljemo poruku jedinstva. - rekao je Franković.

Vijećnik HNS-a Miho Obradović vijećnike je pozvao da odmah zajedno pođu na parcelu Zaklade Mihanović.

- Ovo je veliko pokazivanje mišića i sile, trebamo svi sad poći tamo i pokazati još jaču poruku jer slažem se s gradonačelnikom, ljudi koji su došli, koji Grad smatraju kasicom prasicom, ne mogu i neće raditi što hoće. Ja sam prvi da pođemo tamo i pokažemo jedinstvo svih vijećnika. - rekao je Obradović.

Nisu pošli.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020