Utorak, 18 Lipanj 2024 16:26

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ ČESTITAO LADY BERESFORD - PEIRSE NA ODLIKOVANJU TITULOM MBE

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ ČESTITAO LADY BERESFORD - PEIRSE NA ODLIKOVANJU TITULOM MBE Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku Lady Jadranki Njerš Beresford-Peirse, dobitnici Nagrade Dubrovnika 2022. godine za iznimna postignuća u obnovi, zaštiti i promociji dubrovačke i hrvatske kulturne baštine, na odlikovanju titulom MBE – Member of the Most Excellent Order of the British Empire.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Poštovana Lady Jadranka Njerš Beresford-Peirse, s velikim zadovoljstvom primio sam vijest o dodjeli titule MBE – Member of the Most Excellent Order of the British Empire, koju Vam je uručio kralj Ujedinjenog Kraljevstva Charles III. za više od 30 godina predanosti i rada na razvoju odnosa između Velike Britanije i Hrvatske, filantropije te zaštite kulturnog nasljeđa Hrvatske.

Dubrovnik, kao grad duge povijesti i bogatog kulturno-baštinskog naslijeđa, iznimno cijeni Vaš neizmjeran dugogodišnji doprinos obnovi i očuvanju dubrovačke i hrvatske baštine, kao i snažan angažman na promociji naših kulturnih i prirodnih vrijednosti na međunarodnoj razini. Vaša kontinuirana posvećenost povezivanju naših naroda kroz različite inicijative i projekte ostavila je dubok trag i značajno unaprijedila naše međusobne odnose.

Ovo odlikovanje upravo je krunska potvrda Vašeg dugogodišnjeg rada i predanosti kao utemeljiteljice Međunarodne zaklade za hrvatske spomenike (International Trust for Croatian Monuments) te Vam u ime svih građana Dubrovnika i svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke.

Želim Vam puno sreće i uspjeha u daljnjem radu te se nadam da ćete i dalje biti važan most između naših kultura i naroda.

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Mato Franković