Subota, 01 Svibanj 2021 13:22

Gradonačelnik Franković čestitao Uskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Povodom proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku parohu Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.
 
Tekst čestitke nalazi se u nastavku:
 
Poštovani gospodine Perišiću, iako suočeni sa brojnim nedaćama, kušnjama i neizvjesnošću vremena koje je pred nama, iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, iznova budi radost i nadu u svim vjernicima.
 
Istovremeno, blagdan Uskrsa temeljen na pobjedi života nad smrću, vjernike iznova potiče na preispitivanje, krepost i poniznost, ali i spremnost na žrtvu i odricanje, koje iziskuje kršćanska vjera.
 
Zastanemo li na trenutak i razmislimo o Isusovom uskrsnuću i položenom životu kao nemjerljivom činu, pozvani smo okrenuti se hrabrosti, strpljivosti, razumijevanju i solidarnosti kako bi uspješno nadvladali svakodnevne probleme i brige.
 
Stoga, neka Vama i svim pravoslavnim vjernicima uskrsna svijetlost podari snagu i obilje mira, sa željom da ga provedete u obiteljskom zajedništvu, optimistično gledajući u bolje sutra. 
 
U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno,  čestitam Vam blagdan Uskrsa!
 
Hristos voskrese!
 
S poštovanjem,
Gradonačelnik Mato Franković

Sadržaj Grada Dubrovnika