Srijeda, 24 Siječanj 2024 17:41

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: ČLANOVI MOŽEMO MOGU UZURPIRATI I POMORSKO DOBRO, A DRUGI SU „NE MOŽEMO”

Piše:
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što je GO HDZ-a uputio priopćenje za javnost u kojem su istaknuli kako je predsjednica Gradskog kotara Lapad Anamarija Miletić, koja je inače i članica stranke Srđ je grad, uzurpirala javnu površinu na Lapadskoj obali, gradonačelnik Mato Franković na Gradskom je vijeću Đuru Caporu spočitao kako srđevci, kad je u pitanju uzurpacija javnog dobra, imaju dvostruke aršine.

- Tek što smo otvorili Lapadsku obalu na ponos građana, vaša predsjednica gradskog kotara koja cijelo desetljeće zloupotrebljava Lapadsku obalu kao javno dobro, pravdala se kako nije znala postupak pa nije podnijela zahtjev za koncesiju. Nije prošlo ni sedam dana otkad smo otvorili Lapadsku obalu, vaša predsjednica gradskog kotara uzurpirala je javnu površinu. Postavila je skelu za rad na ugostiteljskom objektu dok svaki građanin ili investitor za postavljanje skele na javnu površinu podnosi zahtjev Upravnom odjelu za imovinu i to plati i dobije odobrenje da postavi skelu. - rekao je Franković i nastavio.

- Vaša predsjednica je valjda nadnaravno tijelo. Ne samo da je postavila skelu na javnu površinu nego je na parkirališna mjesta stavila palete s građevinskim materijalom bez ikakvog odobrenja. Komunalno redarstvo je izašlo na teren i sankcioniralo nju, odnosno supruga joj kao odgovornu osobu u tvrtki. Neću vam prepričavati njihovu komunikaciju s komunalnim redarstvom jer bi to bilo degutantno. Ne bi bilo loše kad biste pomeli ispred svojih vrata i pokazali da prezirete ljude koji uzurpiraju javnu površinu. Čega se bojite i tko stoji iza vašeg straha? - pitao je Capora gradonačelnik Franković.

- Oni koji su članovi Možemo, jer srđevci i Možemo su se sad fuzirali, nisu podnosili zahtjev za koncesiju, ali članovi Možemo mogu sve. Zato se i zovu Možemo i oni mogu sve pa i uzurpirati pomorsko dobro, a svi drugi su „ne možemo” jer svi drugi ne mogu i ne smiju ništa. - kazao je Franković.