Četvrtak, 21 Travanj 2022 19:50

Gradonačelnik Franković i vijećnik Lučić položili vijenac na grob generala Nojka Marinovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i gradski vijećnik Ivo Lučić danas su na Groblju Boninovo položili vijenac na posljednje počivalište generala Nojka Marinovića, pokojnog zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Naime, zbog značajnog i respektabilnog obola koji je general Marinović dao u obrani Dubrovnika i borbi za stvaranjem slobodne Republike Hrvatske, Grad Dubrovnik je financirao radove na izgradnji grobnice, prikladnog i trajnog počivališta za dubrovačkog ratnog zapovjednika gdje su nedavno premješteni njegovi posljednji ostaci.

General - bojnik Nojko Marinović bio je zapovjednik obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu. Zasluge i hrabrost zapovijednika Marinovića te njegov doprinos u obrani dubrovačkog kraja ostaju trajno zapamćeni, kao i njegove riječi kako “našu djecu treba učiti da pamte, a ne i da mrze, jer pamćenje je alat, a mržnja golemi teret”. Mudar i ponizan u svom ratnom djelovanju general Marinović u najtežim se danima rata istaknuo svojom razboritošću, domoljubljem i plemenitošću.

General Nojko Marinović preminuo je 4. siječnja 2021. godine.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019