Nedjelja, 10 Siječanj 2021 10:07

Gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić u ponedjeljak će primiti cjepivo

Hrvatska će do kraja ove godine dobiti 5,6 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa što je, s obzirom da je potrebno primiti dvije doze, dovoljno za 2,8 milijuna stanovnika.

„Prvo je planirano cijepiti djelatnike i korisnike domova za starije osobe (i drugih ustanova za pružanje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi) i zdravstvene djelatnike, zatim (uvjetno rečeno, druga faza cijepljenja) sve osobe starije od 65 godina i sve osobe s kroničnim bolestima, te na kraju (uvjetno rečeno, treća faza) cjelokupno stanovništvo.” - navode na stranici Vlade pokrenutoj za informacije o koronavirusu.

U Hrvatskoj ima i dosta protivnika cijepljenja, ne samo nepovjerljivih prema cjepivu za koronavirus, već općenito, a Dubrovnik je jedno od područja koje prednjači prema broju skeptika.

Kampanja za cijepljenje već je počela, a u ponedjeljak će joj se pridružiti i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić koji će se, najavljeno je iz Županije i Grada, u 11 sati „javno cijepiti” u OB Dubrovnik, a kako bi svojim primjerom i one sumnjičave pozvali da pristupe cijepljenju.

dpp