Četvrtak, 29 Veljača 2024 19:28

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: LAPADSKA OBALA SE NE OBNAVLJA, UKLANJAJU SE NEDOSTACI PO NALOGU GRADA

Lapadska obala Lapadska obala Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

„Lapadska obala se ne obnavlja već se na istoj ispravljaju tehnički nedostatci po nalogu Grada”, napisao je danas gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom FB profilu demantirajući jedan medijski napis kako se Lapadska obala obnavlja kratko nakon što su završeni radovi.

„Nekad se pitam ima li smisla demantirati neznanje. Naime, nakon što je Lapadska obala puštena u promet, a sukladno ugovoru Grad Dubrovnik je popisao sve tehničke nedostatke na samoj šetnici pa i one najmanje poput manjih oštećenja na kamenom popločanju te se sukladno ugovoru sve što je problematično mora popraviti kako bi Lapadska obala u potpunosti bila onakva kakva je i plaćena 100 % tehnički ispravna pa i u najmanjim detaljima.” - napisao je Franković.

„Neki kao da ne mogu oprostiti uspjeh pa plasiraju informacije poput 'Lapadska obala se raspada' ili 'Ponovno se obnavlja Lapadska obala'. I to naravno bez da je itko prethodno zatražio objašnjenje Grada Dubrovnika. Žalosti me što jedan ovako velik i značajan projekt, najveći projekt u cestovnu infrastrukturu na užem području grada u posljednjih 50 godina pojedinci s velikim trudom žele proglasiti neuspjehom. Od pokušaja rušenja građevinske dozvole do današnjih potpuno neutemeljenih natpisa posebno u segmentu kako se Lapadska obala raspada sve skupa nam govori o tome kako je i koliko teško poslati jedan jedini upit i pitat - što to vi tamo točno radite? A, ono što radimo jest ispravljanje tehničkih nedostatka kojih ima uvijek na svakom gradilištu bilo onom privatnom ili javnom. I nema čovjeka u našem gradu koji je nešto radio i gradio, a da mu je odmah sve na prvu bilo 1/1 to je normalna stvar i to razumiju svi oni koji su u životu nešto radili. Ne razumiju i neće razumjeti oni koji jedva čekaju i najmanju sitnicu kako bi popljuvali, obezvrijedili i ismijali ovakav jedan projekt. Nema veze. Mi nećemo zbog tih i takvih prestati investirati u gradsku infrastrukturu jer njihov jal je moj poticaj.” - naveo je Franković.

dpp