Nedjelja, 12 Lipanj 2022 20:00

Gradonačelnik Franković nakon napisa o „USKOK -u u Luci Dubrovnik”: „Ježa će gutati tko u Luku dirne, tko u TUP dirne, tko u UTD Ragusu dirne se!”

Luka Dubrovnik Luka Dubrovnik Foto: dpp/arhiva

„Nikad laž neće postati istina”, napisao je danas gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom FB profilu nakon što su pojedini mediji objavili da se u Luci Dubrovnik, tvrtki u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika provodi istraga USKOK -a što su povezali i s ostavkom Marija Bekića na mjesto predsjednika Nadzornog odbora. Bekić je inače ostavku morao dati zbog odredbi novog Zakon o sprječavanju sukoba interesa po kojem kao ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik ne može biti predsjednik NO Luke Dubrovnik.

„Nakon izmišljotina kako Blaž Pezo napušta Sanitat jer se kako su navodili ne slaže s rekonstrukcijom place, a istina je bila kako je Blaž morao napustiti Sanitat zbog izmjena zakona kojim su ravnatelji postali dužnosnici (ne)spojivost dužnosti, ponavlja se identična zlonamjerna konstrukcija oko Maria Bekića. Sada je već punih mjesec dana poznato kako Mario Bekić ne može obnašati dužnost predsjednika Nadzornog odbora Luke Dubrovnik(ne)spojivost dužnosti. Naime, prije mjesec dana sazvana je Skupština te su podatci o izmjenama javno objavljeni i dostupni svima. Danas je, onako baš prigodno dan prije Skupštine objavljeno kako Mario Bekić napušta dužnost te se spominju policijske istrage i slično, čak se iznose neke informacije o „navodnim” ispitivanjima.” - naveo je pak gradonačelnik Franković.

„Lažne konstrukcije ljudi koji su brže bolje pohitali izmisliti neku aferu jer afera nema, pa kada nema onda, ajmo je izmisliti. Jer nekima je bilo palo na pamet Luku dokapitalizirati, Luku preuzeti za svoju korist, a Gradu ostaviti mrvice - ja im to nisam dopustio! Zato im danas smetam jer me kupiti ne mogu, ušutkati ne mogu, ja na tvrtku od strateškog interesa za Grad ne dam. Jednako kao što ne dam ni na TUP, ni na UTD jer podsjetit ću većinsko vlasništvo nad tim tvrtkama steklo se upravo u mom mandatu. Srebro se nikad ne prodaje, ono se sebično skuplja kako bi ga predali generacijama koje dolaze. I zato - Ježa će gutati tko u Luku dirne, tko u TUP dirne, tko u UTD Ragusu dirne se!” - napisao je Franković.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019