Četvrtak, 26 Kolovoz 2021 15:47

Gradonačelnik Franković o aktualnim turističkim brojkama: Ovo je turizam kakvog želimo

Prema rezultatima koje ostvarujemo i gostima koji dolaze u Dubrovnik, pogotovo brojne zvijezde, rekao bih da smo najizvrsniji u turizmu, ali težimo i boljemu. - tako je gradonačelnik Mato Franković prokomentirao turističku sezonu u Dubrovniku.

Kad je u pitanju nastavak sezone u rujnu i listopadu, Franković je kazao kako „sve ovisi o nama”.

- Vjerujem da ćemo u rujnu i u listopadu imati upravo onakvu sezonu kakvu smo i pripremali, dobru i kvalitetnu. Nažalost, izgubili smo prvu polovicu godine i te brojke ne možemo nadomjestiti, ali brojke u ovom trenutku i nisu bitne. Bitno je održati likvidnost gospodarstva, a sezona do kraja listopada bi to i napravila. - rekao je Franković te istaknuo kako se ne slaže s komentarima da se turizmom u Dubrovniku ne upravlja na održiv način.

- Dubrovnk sad ima brojke kakve bi trebao imati i u budućnosti. Ovo je taj turizam koji želimo, turizam koji ostvaruje veći broj noćenja u odnosu na broj dolazaka. U tom segmentu nam se dogodila velika promjena u odnosu na prijašnje godine. Imamo ekstenziju broja noćenja i to je ono što želimo, da ljudi više stoje u Gradu, konzumiraju razne usluge, izlete, restorane. Uvijek ima mogućnosti modifikacije i napretka, a mi tradicionalno kao i uvijek, kao i prije 40 godina njorgamo i njorgat ćemo i sljedećih 40 godina, možda i više, ali, to je Dubrovnik. – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019