Ponedjeljak, 02 Svibanj 2022 16:36

Gradonačelnik Franković o Du Motionu: Sjajna uvertira koja je obilježila povratak sportskim manifestacijama

Primanje u Gradu Dubrovniku Primanje u Gradu Dubrovniku Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je sa svojim suradnicima primio delegaciju grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili direktor Dubrovačkog polumaratona DuMotion Alen Bošković i direktor američkog maratona Big Sur Doug Thurston.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi naglasio kako je jučer održani polumaraton na ulicama Dubrovnika sjajna uvertira koja je obilježila povratak sportskim aktivnostima i manifestacijama poput Du Motiona koje imaju za cilj promovirati sport, zdrav način života te u konačnici Dubrovnik i Hrvatsku predstaviti kao nezaobilaznu destinaciju za takva događanja. Istaknuo je kako se nakon dvije godine pauze od održavanja DuMotiona u Dubrovniku osjetila dobra energija i sportski entuzijazam, što ovom međunarodnom događaju koji okuplja veliki broj trkača iz cijelog svijeta daje dodatnu vrijednost.

S predstavnicama kalifornijskog grada Montereyja, Maureen McEachen i Laurie Huelga gradonačelnik je razgovarao o događanjima na istoku Europe, pandemiji COVID – 19 i značajnim preokretima izazvanim upravo zdravstvenom ugrozom koja je ostavila snažan efekt na ljudske živote. Izrazio je ovom prilikom optimizam u kontekstu gospodarskog oporavka, nastavku putovanja i dolaska posjetitelja i gostiju u grad.

Predstavnice Montereyja zahvalile su se dubrovačkom gradonačelniku na gostoprimstvu, izvrsnoj suradnji u različitim područjima i kontinuiranom njegovanju prijateljskih odnosa između dva grada.

Direktor Dubrovačkog polumaratona Alen Bošković svim prisutnima zahvalio je na potpori prilikom organiziranja šestog izdanja utrke.

– Du Motion je i ove godine privukao sudionike različitih generacija koji su pokazale strast, volju i natjecateljski duh, a što je upravo ono što ovu manifestaciju čini posebnom i inspirativnom. - kazao je Bošković.

Vrijedi spomenuti kako je Dubrovački polumaraton izvrstan primjer suradnje Dubrovnika i Montereyja koji seže još od 2017. godine kada su dva grada primili nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji “Du Motion” u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

dpp