Srijeda, 27 Siječanj 2021 14:38

Gradonačelnik Franković o stazi ispod Vila Palme: To je nedvojbeno vlasništvo Grada

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se i na jučerašnji događaj kada je investitor Laus centar srušio stazu koja prolazi njihovom privatnom parcelom ispod Vila Palme netom što ju je Gradsko vijeće jednoglasno stazu proglasilo javnim dobrom.

- Po pravomoćnosti koja nastupa sedam dana, nakon što Vijeće usvoji akt, ide se na sud i upisuje vlasništvo. Tu je jasno pravno i nedvojbeno vlasništvo Grada Dubrovnika. Pričao sam sa nekim sugrađanima koji su mi rekli da je ta staza u funkciji više od 70 godina, što je jasno da je komunalna infrastruktura, nedvojbeno javno dobro koje je pod zaštitom i bilo kakva druga radnja od one koju smo jučer napravili bi bila protupravna. - kazao je Franković.

- Mi smo imali situaciju da naši komunalni redari jučer stave ogradu, a investitor je skine. Taj investitor je zapriječio prolaz stazom kojom ljudi prolaze već 70 godina. Rekao sam da nećemo ponovo poći rušiti, zakon je nedvojben i jasan i svaka je sila za vremena, a mi smo pokazali da ne odgovaramo na pritiske i da im ne podliježemo. - rekao je Franković.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019