Srijeda, 13 Listopad 2021 19:41

Gradonačelnik Franković obišao radove, i bivša „Zelena naranča” primit će uskoro đake

Radove obnove, uređenja i adaptacije osnovne škole Marina Getaldića na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake danas je obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji svojih suradnika. 
 
Na samom objektu u Ulici Ilije Sarake u tijeku su radovi na iskopu pijeska iz postojeće gustjerne koja će se prema projektu koristiti za protupožarni sprinkler sustav, a isti se provode uz arheološki nadzor. Istovremeno, tvrtka Alfaplan građenje d.o.o. kao odabrani izvođač na ovom projektu, provodi radove rušenja i demontaže, a sve sukladno dinamičkom i vremenskom planu.
 
Prilikom obilaska gradilišta OŠ Marina Getaldića gradonačelnik Franković kazao je kako gradska uprava nastavlja s ulaganjima u obrazovanje, stvarajući pritom najbolje uvjete za dubrovačke osnovnoškolce.
 
- Danas ovdje želim izraziti iznimno zadovoljstvo što je započeta investicija obnove škole u staroj gradskoj jezgri. Ovo je druga škola u kojoj će Grad Dubrovnik uvesti jednosmjensku nastavu s krajnjim ciljem da sve osnovne škole na području Dubrovnika budu u jednosmjenskom sustavu. Time omogućavamo jednake i kvalitetne uvjete obrazovanja za sve osnovnoškolce. - istaknuo je gradonačelnik.
 
Podsjetimo, novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizira se šest učionica čime se osigurava smještaj do 105 učenika. Nova zgrada škole u staroj gradskoj jezgri sadržavat će i prostor za održavanje dodatnih aktivnosti, prostoriju za učenike u produženom boravku (od 1. do 4. razreda), blagovaonicu, učionice, druge servisne prostore i prostore nastavnog osoblja.
 
U sklopu ovog projekt previđena je i adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar, nakon predviđenih zahvata OŠ Marina Getaldića raspolagat će s ukupno 16 učionica za 8 razreda po dva odjeljenja i adekvatnim kabinetima predmetne nastave.
 
Vrijedna investicija financirana je donacijom Zaklade Caboga Stiftung. Ukupna vrijednost ugovora za izvođenje radova na dva objekta iznosi 11.304.323 kuna bez PDV-a, odnosno 14.130.404 kuna s PDV-om, dok je vrijednost radova nadzora 180.550 kuna, odnosno 225.687 kuna s PDV-om. Nadzor radova provodi tvrtka Struktura projekt.
 
Gradonačelnik Franković ovom prilikom istaknuo je kako gradska uprava nastavlja ulaganja u kvalitetnu odgojno – obrazovnu infrastrukturu. Najavio je niz investicija u osnovnoškolskom obrazovanju koje će se realizirati u nadolazećem četverogodišnjem razdoblju poput ishođenja građevinske dozvole za Osnovnu školu Mokošica, izgradnje osnovne škole u Komolcu, adaptacije i obnove postojećih osnovnih škola i vrtića, a sve sukladno prostorno-planskim mogućnostima i financijskom okviru.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019