Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 13:58

Gradonačelnik Franković: Očekujemo da DPDS stalno zaposli sve koji rade duže od tri godine

Piše:

Vijećnik KLGB Ivice Roka Ivan Cetinić još je na sjednici Gradskog vijeća pitao gradonačelnika bi li Grad Dubrovnik i građani snosili financijske posljedice ukoliko bi Grad s DPDS -om raskinuo suradnju oko koncesije za zidine. Kako odnos Grada Dubrovnika i DPDS -a, kad je pitanju gospodarenje zidinama nije definiran koncesijskim ugovorom, gradonačelnik Mato Franković tek je istaknuo kako DPDS radi dobar posao na obnovi spomeničke baštine. No, kad je u pitanju odnos DPDS-a prema zaposlenima, gradonačelnik je naglasio kako on nije dobar.

Naime, vijećnik Ivan Cetinić, koji inače radi za DPDS, nedavno je baš na sjednici Gradskog vijeća, postavljajući vijećničko pitanje gradonačelniku, razotkrio kako se DPDS odnosi prema ljudima koji za njih rade.

Cetinić je naime i sam sezonski zaposlen u DPDS -u, na zidinama i tako već 18 godina. Iako zapravo na to malo može utjecati, gradonačelnik Franković, naglasio je na sjednici Gradskog vijeća da bi odnos DPDS -a prema njihovim zaposlenima nije dobar.

- Nije normalno da je netko 20 godina sezonac, nije normalno. DPDS je zapravo manipulirao zakonitošću zapošljavanja ljudi i koristio blagodat zakona i nakon određenog perioda sve vas slao na burzu rada kako bi vas opet za dva mjeseca angažirao. - rekao je gradonačelnik, istaknuvši kako kao sezonci, radnici DPDS -a ne mogu ostvariti prava kao drugi građani, ne mogu u banci dobiti kredit za kupnju stana i auta.

- To nije dobro i to smo prvi put u Vijećnici od vas čuli. Takve spoznaje prije nismo imali i sigurno da će naš impuls prema DPDS -u biti da se to ne smije raditi jer nije dobra poruka prema ljudima i drugim gospodarstvenicima pa bi svi to mogli raditi. Ta priča nije potrebna. - kazao je Franković.

Naglasio je kako ljudima koji za DPDS rade dugi niz godina, Društvo treba dati stalan posao.

- Ljudima koji rade toliki niz godina, a ja bi rekao svakom koji radi duže od tri godine treba dati stalan posao i to će bit naše očekivanje, to moraju napraviti jer to nije korektno i nije bilo u redu. To se odnosi na sve ljude koji rade u DPDS-u dulje od tri godine, očekujemo stalni radni odnos. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019