Četvrtak, 16 Prosinac 2021 12:34

Gradonačelnik Franković podržao kampanju sadnje stabala

Gradonačelnik Franković podržao kampanju sadnje stabala Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik pridružio se Nacionalnoj kampanji sadnje stabala 2021. u organizaciji udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!”. Akciju je podržao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji se danas pridružio realizaciji projekta ispred Osnovne škole Montovjerna, gdje su zasađena stabla košćele i jabuke.
 
- U ime Grada Dubrovnika još jednom ističem podršku Grada ovoj akciji. Činjenica je da smo s jedne strane pritisnuti željom mladih za izgradnjom novih stambenih jedinica i novih zgrada koje niču na čitavom području grada, ali s druge strane moramo biti svjesni da moramo čuvati i štiti okoliš i da su stabla iznimno bitna iz puno razloga, iz zdravstvenih ekoloških, ali i estetskih. Stoga apeliramo i na sve one koji nešto grade da pokušaju sačuvati što više stabala i oplemene stablima prostore oko novih građevina. - kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.
 
Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj!” u okviru 3. Nacionalne kampanje sadnje stabala u Republici Hrvatskoj, u suradnji sa Inner Wheel klubom Dubrovnik organizirali su sadnju na području OŠ Montovjerna te na području Gimnazije Dubrovnik, dok je početkom 2022. planirana sadnja u vrtu Područne škole Koločep.
 
Livia Faić iz Udruge zahvalila je gradonačelniku Frankoviću na podršci ovom projektu, kao i školama koje su sudjelovale i Inner Wheel klubu koji je osigurao sadnice. Cilj kampanje je ukazati na važnost sadnje stabala, njihovu funkciju i klimatske promjene s kojima se susrećemo, a čije posljedice se mogu ublažiti upravo ovakvim akcijama, naglasila je Livia Faić te najavila nastavak akcije.
 
Ispred škole Montovjerna jutros su se okupili i učenici koji su zajedno sa svojim učiteljicama priredili kratki program na temu očuvanja okoliša.
 
Grad Dubrovnik kontinuirano promiče postulate ekološki održivog poslovanja pa je, između ostalog, donesena i primjenjuje se Odluka o ograničenju korištenja jednokratne plastike, a koja se odnosi i na sve ustanove i trgovačka društva.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019