Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Studeni 2021 12:41

Gradonačelnik Franković posjetio Dječji dom sv. Ana u Vinkovcima

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima posjetio je jučer Dječji dom sveta Ana u Vinkovcima povodom uključivanja Grada Dubrovnika u novi projekt Doma pod nazivom „Učionica za život“, kojim se namjerava urediti i opremiti zasebna stambena jedinica za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Za ovu je svrhu Grad Dubrovnik donirao pet tisuća kuna, čime se nastavlja višegodišnja suradnja Grada s Domom Sveta Ana.
 
Grad Dubrovnik djeci Doma sveta Ana pomaže još od 2016. godine, kada se uključio u humanitarni projekt „Dobri ljudi djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat - Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“. Tako je i ove je godina, kroz Mjere socijalnog programa, uplatio police životnog osiguranja za 11 korisnika Dječjeg doma u dobi od 9 do 17 godina, u ukupnom iznosu od 55 tisuća kuna, čime će sva djeca koja trenutačno borave u domu nakon napuštanja institucionalne skrbi biti zbrinuta te će im se olakšati početak samostalnog života.
 
Novim projektom namjerava se urediti i opremiti zasebna stambena jedinica za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koje je potrebno dodatno osnažiti kako bi mogli izaći iz sustava socijalne skrbi i uspješno započeti samostalan život. Riječ je o prostoru veličine 43 'kvadrata' koji se dugo godina nije koristio stoga mu je potrebna obnova te uređenje i opremanje u skladu s Pravilnikom o uvjetima koje moraju zadovoljiti stambene jedinice u organiziranom zajedničkom stanovanju.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 300 tisuća kuna, a s obzirom da planirana vrijednost daleko premašuje mogućnosti financiranja vinkovačkog Dječjeg doma, ostatak potrebnih sredstava realiziraju kroz potporu donatora, među kojima je i Grad Dubrovnik.

dpp