Srijeda, 24 Travanj 2024 18:09

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ PRIMIO FRANKA TORIĆA, DRŽAVNOG PRVAKA U PARASTOLNOM TENISU

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ PRIMIO FRANKA TORIĆA, DRŽAVNOG PRVAKA U PARASTOLNOM TENISU Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas mladog Dubrovčanina Franka Torića, člana stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, trenera Joška Martinovića i predsjednika Kluba Gorana Raspopovića.

Naime, Franko Torić je ranije ovog mjeseca osvojio naslov državnog prvaka u kategorijama M6-10 kadeti/juniori na 30. Državnom prvenstvu u parastolnom tenisu koje se održalo u Osijeku i to s četiri uzastopne pobjede.

Gradonačelnik je trinaestogodišnjem stolnotenisaču, učeniku šestog razreda, čestitao na ovom izvanrednom uspjehu, koja potvrđuje njegov dosadašnji rad, a čestitke je uputio i upravi STK Libertas Marinkolor i čitavom stručnom stožeru s trenerima.

S predstavnicima Kluba gradonačelnik je razgovarao o unapređenju uvjeta svih dvoranskih sportova u Dubrovniku s naglaskom na planiranim investicijama, među kojima se ističe i potpuna rekonstrukcija Sportske dvorane u Gospinom polju te izgradnja nove višenamjenske dvorane.

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor osnovan je 1978. godine. Do danas je osvajač četiri naslova državnog prvaka te tri puta osvajač Kupa Hrvatske. U svim omladinskim kategorijama Klub nastupa uspješno na svim razinama. Stolni tenis sve je popularniji sport u Dubrovniku, posebno među mlađim generacijama.

dpp