Četvrtak, 28 Ožujak 2024 13:44

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ SASTAO SE S DOBAVLJAČIMA, ISTE MJERE ZA POVIJESNU JEZGRU VRIJEDE I OVE GODINE

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ SASTAO SE S DOBAVLJAČIMA, ISTE MJERE ZA POVIJESNU JEZGRU VRIJEDE I OVE GODINE Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je jučer poslijepodne sastanak s predstavnicima dobavljača koji obavljaju uslugu dostave restoranima i ostalim poslovnim subjektima u povijesnoj jezgri, kao priprema za predstojeću sezonu. Usuglašeno je kako su prošlogodišnje mjere dobro funkcionirale te će se po istom principu raditi i ovu sezonu. Tako će dostavna vozila moći ulaziti u povijesnu jezgru prema operativnom planu, odnosno točnom vremenskom rasporedu, kako bi se smanjio istovremeni broj vozila na Stradunu.

Gradonačelnik Franković je najavio i kako Sanitatu uskoro stižu nova elektrovučna vozila, čime će se povećati mogućnost brže i kvalitetnije opskrbe povijesne jezgre.

Odlukom o komunalnom redu od prošle godine na snazi je i zabrana korištenja paletara s ciljem smanjenja buke i očuvanja kulturne baštine, odnosno omogućeno je korištenje vozila samo s napumpanim gumama. Dio ovih mjera donesen je nastavno na iskazane potrebe stanovnika na zboru građana Gradskog kotara Grad.

jpa