Utorak, 31 Kolovoz 2021 12:54

Gradonačelnik Franković sastao se s ravnateljicama: Škole i vrtići su spremni

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola te ravnateljicama dječjih vrtića na području Grada Dubrovnika. Glavna tema sastanka bila je priprema za novu za novu školsku odnosno predškolsku godinu. Ujedno, gradonačelnik je izvijestio ravnateljice o daljnjim planovima gradske uprave u poboljšanju osnovnoškolskog i predškolskog standarda. 
 
Nakon što je izgrađena Osnovna škola Montovjerna, koja je prva nova škola izgrađena nakon više od 30 godina, Grad Dubrovnik u rujnu započinje s izgradnjom nove škole u povijesnoj jezgri u Ulici Ilije Sarake, a projekt obuhvaća i rekonstrukciju postojećeg objekta škole Marina Getaldića.
 
Sukladno najavi ministarstva znanosti i obrazovanja o dodjeli bespovratnih sredstava u nadolazećem razdoblju, a na ime povećanja standarda u osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama, Grad Dubrovnik pripremit će za natječaj sljedeće projekte:
 
- dogradnja osnovne škole Mokošica - pred ishođenjem građevinske dozvole
- izgradnja vrtića Pčelica -  ishođena građevinska dozvola
- izgradnja vrtića Komolac - izrađeno idejno rješenje
- dogradnja osnovne škole Ivan Gundulić - u pripremi potrebna dokumentacija 
- dogradnja osnovne škole Orašac i izgradnja sportske dvorane - ishođena građevinska dozvola za školsku dvoranu i u pripremi izrada dokumentacije za dogradnju osnovne škole 
 
Cilj grada Dubrovnika je da do 2024. godine sve osnovne škole uvede u režim nastave u jednoj smjeni dok bi svi vrtići trebali u potpunosti ispunjavati pedagoške standarde.

Sadržaj Grada Dubrovnika

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020