Subota, 04 Prosinac 2021 15:55

Gradonačelnik Franković: Stambeno zbrinjavanje branitelja u Gradu Dubrovniku je završeno, svi su zbrinuti

Gradonačelnik Franković:  Stambeno zbrinjavanje branitelja u Gradu Dubrovniku je završeno, svi su zbrinuti Foto: Davor Mladošić

Grad Dubrovnik uspio je stambeno zbrinuti sve svoje branitelje, barem je tako na nedavnoj sjednici Gradskog vijeće rekao gradonačelnik Mato Franković. Naime, oni branitelji koji su dugo godina bili na listi za stambeno zbrinjavanje, dobili su nedavno ključeve ostanova u zgradi u Mokošici.

- Stambeno zbrinjavanje branitelja u Gradu Dubrovniku je završeno. - rekao je gradonačelnik te se osvrnuo na branitelje koji čekaju na zemljište na Nuncijati.

- Doradili smo HIA -u i čekamo da dođe završna forma koja će biti proslijeđena institucijama kojima treba. Očekujemo da ćemo za dva mjesec dobiti potvrdan odgovor, a što će branitelji raditi s tim zemljištem, njima zemljište treba dati pa neka oni rade što misle da trebaju. Posljednjom dodjelom stana više nema ni jedan branitelj koji je tražio stan, a da ga nije dobio. Svi su ga dobili i ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje.- kazao je Franković.

Osvrnuo se i na POS stanove u Mokošici koji su izgrađeni, ali još uvijek čekaju svoje stanare. Naime, stanove bi se nakon 10 godina stanarima uz određene uvjete stanarima prodavali po povlaštenim cijenama pa Franković čeka da se taj dubrovački model stanogradnje uskladi sa zakonom dok je oporba stava da te stanove ne treba prodavati već prema socijalnom cenzusu davati u višegodišnji najam jer Grad u svom vlasništvu mora imati stambeni fond

- Mi smo te stanove mogli podijeliti. Neki drugi gradovi nisu pitali nikoga i prošlo im je. Radimo izmjenu odluke sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi i socijalnim cenzusima i vjerujem da će vrlo skoro te izmjene doći pred vijećnike. Bio bi najsretniji da su to stanovi u kojima se mlade obitelji smiju i čekaju Božić. - rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019