laus banner 2021 2

Utorak, 02 Veljača 2021 19:04

Gradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Miroslava Tuđmana

U povodu smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, istaknutog političara i znanstvenika, saborskog zastupnika, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je sućut njegovoj obitelji. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti:

Poštovana obitelji Tuđman, s velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je napustio cijenjeni hrvatski političar i saborski zastupnik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman.

Ono po čemu ćemo ga zasigurno pamtiti je njegov doprinos stvaranju neovisne i suverene Hrvatske, uz svog oca, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Uz karizmatičnu i istaknutu očinsku figuru, nije stao u sjeni njegovog uspjeha već je svojim radom, znanjem i utjecajem postigao zavidnu karijeru političara i znanstvenika. Istinski domoljub i sudionik Domovinskog rata, u svom političkom djelovanju uvijek je bio vođen nacionalnim interesima. Vrstan političar, stručan i odmjeren u pristupu, svojim argumentiranim raspravama bio je i bit će primjer i putokaz generacijama mladih političara u saborskim klupama. Svoj obol ostavio je i znanstvenoj zajednici, poglavito u teoriji i epistemologiji informacijskih znanosti te problemima državne sigurnosti.

Hrvatski sabor izgubio je velikog političara i velikog čovjeka. Uvijek je teško reći zbogom ali snagu i utjehu možemo pronaći u dragim uspomenama i ostavštini koja će ostati upisana u hrvatskoj povijesti.

U ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime izražavam Vama i najbližima iskrenu sućut zbog gubitka vašeg voljenog Miroslava.

S poštovanjem,
gradonačelnik Mato Franković

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020