laus banner 2021 2

Petak, 28 Svi 2021 17:12

Gradonačelnik Franković uputio čestitku povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske

U prigodi obilježavanja Dana državnosti dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima.
 
Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:
 
Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,
 
Obilježavajući Dan državnosti 30. svibnja, prisjećamo se konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, ali i značajne uloge Hrvatskog sabora u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.
 
Ovaj je dan prigoda u kojoj je potrebno iskazati prije svega zahvalnost i duboko poštovanje prema poginulim hrvatskim braniteljima i stradalim civilima koji su svoje živote nesebično ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Domovine. Žrtva je to vrijedna trajnog sjećanja i divljenja.
 
Višestoljetna težnja i san hrvatskog naroda ostvareni su i danas s ponosom živimo slobodno i u miru. Upravo ta sloboda otvara nam prilike za daljnji prosperitet, ali nas istovremeno i obvezuje da budemo ustrajni u stvaranju boljeg društva, društva demokratskih vrijednosti, otvorenog društva u kojem će svaki pojedinac pridonositi općem dobru.
 
U vremenu neizvjesnosti koje nas je zateklo, iznimno je važno da zajedničkim snagama, baš kao i u vrijeme Domovinskog rata, svojim idejama i zalaganjem nastojimo raditi i stvarati za dobrobit našeg Grada i Hrvatske.
 
Dragi sugrađani, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske!
 
S poštovanjem,
Gradonačelnik Mato Franković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020