Nedjelja, 01 Svibanj 2022 13:53

Gradonačelnik Franković uz Praznik rada podsjetio da i u Dubrovniku ima radnika čija su prava ugrožena

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Foto: Davor Mladošić

Iza nas su dvije godine neizvjesnosti u kojoj je osnovni cilj bio očuvati radna mjesta. Uz mjere Vlade Republike Hrvatske i preko 50 milijuna kuna koje je uložio Grad Dubrovnik u očuvanje radnih mjesta vjerujem da smo u tome i uspjeli. - naveo je danas gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uz Praznik rada.

On je istaknuo kako je Grad Dubrovnik posvećen turističkom oporavku te da se to „svakodnevno ogleda ne u pričama, nego u djelima”.

- Uvjeren sam kako ćemo uspjeti ne samo ostvariti dobru i kvalitetnu turističku sezonu već da će naš Grad i dalje biti održivo turističko odredište s poštovanjem prema svima Vama. - dio je prvosvibanjske poruke gradonačelnika Frankovića.

No, dubrovački gradonačelnik uz Praznik rada još je također naveo:
- Danas, naše misli trebaju ići prema onim radnicima čija su prava ugrožena, prema onim radnicima koje su poslodavci prevarili i koji su zbog tih prevara svoja prava morali ostvarivati putem suda. Te i takve poslodavce moramo jasno prokazivati kao upozorenje svima. Na žalost kada mislite kako se tako nešto kod nas ne događa, iznenadite se nedavnim presudama Općinskog suda kada vidite kako u ovakvim slučajevima prevare i obmane mnogima nisu strane. Protiv tih i takvih se moramo neumorno boriti.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019