Nedjelja, 17 Travanj 2022 11:44

Gradonačelnik Franković uz Uskrs: Osnaženi vjerom uskrsnog događaja nastojmo biti zahvalni, solidarni i otvoreni za svakog čovjeka

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima povodom blagdana Uskrsa. Tekst čestitke stoji u nastavku.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, drage gospođe i gospari, pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Vrijeme je to u kojem se pripremamo za novi početak iščekujući Kristovo uskrsnuće koje nas uvijek i iznova poziva na odricanje, strpljenje i žrtvu u našem svakodnevnom životu.

Osnaženi vjerom uskrsnog događaja nastojmo biti zahvalni, solidarni i otvoreni za svakog čovjeka. Ispunjeni nadom i radosti u ozračju Uskrsa pokušajmo spoznati snagu kršćanskih vrednota kao svojevrsni motiv da postanemo bolji ljudi.

Uskrs nas uvodi u perspektivu dobroga i mogućega, stoga odstranimo svu malodušnost, površnost i pesimizam. Pronađimo snagu i nadahnuće u sjaju uskrsnuća koje nas je učinilo slobodnima i čime nam je darovano da zajedno izgrađujemo naše obitelji i društvo, zauzimajući neprestano stranu pravde, humanosti i tolerancije.

Dragi sugrađani, ne dopustite da trenutke vedrine i bezbrižnosti razruše neuspjesi, naizgled neprebrodive situacije i nesigurne okolnosti. Neka nas i ovaj blagdan podsjeti kako je upravo vjera ta koja nas uči da se oslonimo na providnost i volju uskrslog Isusa.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika vama i vašim obiteljima želim sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen mirom i zajedništvom!

S poštovanjem,
Gradonačelnik Mato Franković