Subota, 11 Studeni 2023 02:54

GRADONAČELNIK ŠAMPIONA HRVATSKOG TURIZMA: VAŽNU ULOGU ODIGRAO JE PROJEKT „RESPECT THE CITY”

Gradonačelnik Franković na uručenju nagrade Gradonačelnik Franković na uručenju nagrade Foto: Goran Sebelić / CROPIX

Vrlo sam ponosan što ova nagrada stiže u naš grad. Ovo je priznanje za sve naše sugrađane koji naporno rade kako bi održali i povećali kvalitetu turističke ponude Dubrovnika, ali i za sve napore koje smo uložili kako bi Dubrovnik uputili smjerom održivosti, na korist naših građana i zadovoljstvo naših posjetitelja. Izuzetno važnu ulogu tu je imao projekt „Respect the City”, čija nas je provedba u međunarodnoj stručnoj javnosti pozicionirala kao predvodnika održivog turizma. - rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković nakon preuzimanja nagrade koju je Dubrovnik dobio na Danima hrvatskog turizma gdje je proglašen za „Turističku destinaciju godine - šampiona hrvatskog turizma”.

- Ovo nam je ove godine peta turistička nagrada, ali ujedno i najdraža, a govori da se Dubrovnik vratio tamo gdje pripada, na put održivosti i ovo nas ohrabruje da idemo dalje u istom smjeru. Vjerujem da su večeras i svi Dubrovčani jako ponosni. - kazao je također gradonačelnik Franković.

Ove je godine naime Grad Dubrovnik već ponio titulu najboljeg velikog grada za život u zemlji sveukupno, ali i najboljega u Smart city kategoriji. Dobitnik je i četiri međunarodne turističke nagrade: „Meeting Star'” u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, „Best Leisure Destination for Groups”, „Europe's Leading Cruise Destination 2023” i „Europe's Leading Seaside Metropolitan Destination”.

dm