Petak, 12 Travanj 2024 20:23

GRADU DUBROVNIKU MINISTAR BAČIĆ URUČIO ODLUKE O FINANCIRANJU TRI PROJEKTA U VRIJEDNOSTI 2,2 MILIJUNA EURA

Mato Franković i Branko Bačić Mato Franković i Branko Bačić Foto: Grad Dubrovnik

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić gradonačelniku Frankoviću uručio je danas u gradskoj odluke o financiranju projekata energetske obnovae sportske dvorane Gospino polje, vrijedne 1.676.290 eura, energetske obnove OŠ Marina Držića – škole s posebnim programom, vrijedne 510.227 eura i strategije zelene urbane obnove grada Dubrovnika vrijedne 33.180 eura. Ukupna vrijednost odluka je 2.219.698 eura.

Gradonačelnik Franković zahvalio se ovom prigodom Vladi Republike Hrvatske te istaknuo važnost ulaganja u komunalnu i obrazovnu infrastrukturu za građane.

- Obnova postojeće sportske dvorane u gradu Dubrovniku će razinu kvalitete sportskih događanja i treniranja podići na puno veću razinu nego što je to bilo dosada. Projekt smo davno pripremili i dugo i željno iščekivali ovaj dan i hvala resornom ministarstvu na ovoj iznimno velikoj pomoći. Realizirat ćemo jedan od strateških projekata koji je i sportska studija koju smo napravili zacrtala kao potreban kako bismo Grad Dubrovnik pozicionirali na karti gradova koji su u mogućnosti realizirati sportska međunarodna događanja. Druga odluka je o dodjeli sredstava za energetsku obnovu škole za djecu s posebnim potrebama. Sve naše škole smo energetski obnovili upravo zahvaljujući ovoj Vladi, kao i značajan broj vrtića. Osim energetske učinkovitosti koja se postiže ovim projektima, postiže se i kvaliteta boravka svim korisnicima objekata. - naglasio je gradonačelnik Franković.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se temeljem javnih poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.- 2026.

JPA