Subota, 05 Studeni 2022 01:16

Grand Gourmet: UČENICIMA TUŠ-a ZLATO I SREBRO U SINKRONIZIRANOM POSLUŽIVANJU

Grand Gourmet: UČENICIMA TUŠ-a ZLATO I SREBRO U SINKRONIZIRANOM POSLUŽIVANJU Foto: TUŠ

Na međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i ugostiteljskih objekata Grand Gourmet koje se održava u Splitu učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik (TUŠ) osvojili su zlato i srebro u disciplini Sinkronizirano posluživanje.

Natjecanje sinkronizirano posluživanje namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.

Glavni cilj Grand Gourmet natjecanja je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina. Natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za četiri osobe i konobara koji ista jela poslužuju.

Prvi tim učenika TUŠ-a koji je osvojio zlatnu medalju natjecao se u sastavu: Danijel Tubić, Ana Bilić i Marko Marasović pod vodstvom mentorice Ljiljane Prce. Drugi tim, Marijo Papac, Leon Belin i Alessandar Antonio Bratoš koji je vodio mentor Luka Šimunović, osvojio srebrnu medalju.

dpp