Petak, 23 Srpanj 2021 14:33

HDZ: Lučino razdolje nije političko pitanje

Klub vijećnika HDZ -a i partnera Županijske skupštine reagirao je na priopćenje srđevaca o Lučinom razdolju. Iz HDZ -a tako navode kako projekt Centra za gospodarenje otpad, kako pišu, „nije političko pitanje”.

„Na 2.sjednici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije zatraženo je uvrštenje točke o novom trasiranju za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Takav prijedlog nije dobio potrebnu većinu glasova, no potaknuti sve češćim kritikama i istupima pojedinih županijskih vijećnika po ovom pitanju, primorani smo reagirati. Projekt Centra za gospodarenje otpadom nije političko pitanje, bez obzira koliko se neki trudili prikazati ga takvim. Traženja stranke Srđ je Grad su čisti populizam, a buđenje strahova kod naših sugrađana je prikupljanje jeftinih političkih poena.” - navode iz HDZ -a.

„Postupak trasiranja uredno je proveden u sklopu Studije utjecaja na okoliš te, ukoliko su ga pojedini kolege već htjeli osporavati, mogli su to činiti tada kad je odrađeno -2013., a ne 2021. godine kad kreće gradnja Centra. Vegetiranje na katastrofičnim scenarijima nije ono što prolazi kod naših sugrađana, a to se vidjelo i na izborima.” - napisali su još iz HDZ -a.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019