Srijeda, 23 Lipanj 2021 18:05

HDZ -ove vijećnike u Županijskoj skupštini predvodi iskusni Teo Andrić

Piše:

Lista predvođena HDZ -om u Županijskoj skupštini Dubrovačko - neretvanske županije ima 17 vijećnika koji su na konstituirajućoj sjednici izrekli vijećničku prisegu. Neki kandidati s liste svoje su mandate zbog nespojive dužnosti ili osobnih razloga stavili u mirovanje.

Iako je na listi HDZ -a i partnera bio na počasnom posljednjem mjestu, Teo Andrić prisegnuo je za vijećnika u Županijskoj skupštini. Bivši vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, bivši kandidat za gradonačelnika Dubrovnika i nekadašnji vijećnik u Županijskoj skupštini zbog velikog iskustva koje ima u radu predstavničkih tijela HDZ -u je itekako dobrodošao u novom sazivu Skupštine.

Andrić je naime u Skupštinu ušao umjesto Nikole Dobroslavića, koji je nosio HDZ -ovu listu na izborima.

Za vijećnika je prisegnuo i Blaž Pezo koji je inače vijećnik u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Pezo je inače već bio HDZ -ov županijski vijećnik u Skupštini. Njegov ulazak u Skupštinu možda je povezan s unutastranačkim izborima u HDZ -u jer se naime već špekulira kako će baš Pezo biti novi predsjednik Županijskog odbora HDZ -a.

Bivša zamjenica župana Žaklina Marević svoj je mandat iz osobnih razloga stavila u mirovanje, a umjesto nje u Skupštinu je ušla Ana Prusac koja je bila 30. na HDZ -ovoj koalicijskoj listi.

U Skupštini je prisegnuo i bivši gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić te Nikša Sentić koji je izabran za potpredsjednika Skupštine.

Preko koalicijske liste u Skupštinu su ušli Zdenko Mateljak i Perica Pušić iz HSS -a te Cvijeto Cvjetković iz HSU -a.

HDZ -ovi vijećnici su Irena Korda, Alan Farac, Ante Šeparović. Manadt je osvojio i Branko Jerković iz HSLS -a te Petar Prizmić, Đivo Brčić (HS), pročelnik u Gradskoj upravi Grada Dubrovnika te Zlatko Mustapić i Ivan Daničić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019