Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Siječanj 2021 11:17

HNS: Franković u slučaju staze ispod Vila Palme interese građana brani tek prividno

„Zašto je gradonačelnik dopustio da se stavljanje pješačke staze ispod Vila Palme na popis komunalne infrastrukture nađe na stolovima gradskih vijećnika tek sada umjesto u svibnju prošle godine? Naime, investitor na toj lokaciji zahtjev za građevinskom dozvolom predao je u travnju 2020. godine, pa možemo samo posumnjati kako je gradonačelnik, koji očito interese Grada i naših sugrađana brani tek prividno, na posljednjoj sjednici gradskog vijeća odigrao još jedan performans. Tako smo umjesto zaštite naših interesa dobili samo prazne riječi kroz unaprijed uvježban govor od kojeg građani neće imati nikakvu korist.” - tako u priopćenju pišu danas iz dubrovačkog HNS-a koji su naslovili s „Umjesto igrokaza od gradonačelnika tražimo javni sastanak”.

„Pitamo se i zašto on i stručne službe Grada nisu prethodno obavili neophodne sastanke s investitorom s ciljem pronalaska rješenja na obostranu korist te zbog čega planirani projekt o kojem se već dugo šuška po kuloarima nije javno prezentiran? Naposljetku, zašto je dopustio šutnju administracije?” - piše dalje u priopćenju.

„Vjerojatno je ovo „potezanje“ s investitorom trebalo trajati dok ne prođu lokalni izbori. Ali taj igrokaz ima jednu značajnu manu, a to je da nakon izbora na čelu Grada neće biti HDZ već nova gradska uprava koja će se uistinu boriti za interese naših sugrađana.

Do tada tražimo da Grad i Upravni odjel prikažu javnosti projekt, kako bi se vijećnici mogli konzultirati sa stručnjacima iz područja urbanizma, arhitekture i prometa te da se organizira javni sastanak između gradonačelnika, gradskih vijećnika, predstavnika Zaklade Mihanović, investitora i njihovih projektanata i da na njemu svatko iznese svoje stavove.” - navode iz HNS-a.

„Zaključno, dubrovački HNS najoštrije osuđuje neprofesionalnost gradonačelnika i pokušaj plasiranja niza neistina građanima i vijećnicima. Ovakvim postupanjem gradonačelnik je još jednom potvrdio da mu nije stalo niti do Grada niti do sugrađana i da nije dorastao za ulogu prvog čovjeka Grada koji bi trebao biti privlačan i ugodan za život svih svojih stanovnika, ali i poželjan partner za poduzetnike. Zapravo, samo je opet potvrdio da mu je isključivi cilj – osobna korist te da očito svoju budućnost namjerava kupiti na teret građana.” - piše u priopćenju HNS-a Dubrovnik.

dpp