laus banner 2021 2

Utorak, 15 Prosinac 2020 11:53

HNS ususret sjednici GV – a: Gradonačelnik od financija pravi teatar apsurda

„Igranje gradonačelnika s gradskim financijama nažalost je preraslo u teatar apsurda, a najveći dokaz tome je stavljanje još jednog rebalansa proračuna za 2020. godinu na posljednju ovogodišnju sjednicu gradskog vijeća. I tako je potvrdio naše navode o bezidejnosti i napuhanosti proračuna za 2021. godinu.” - navode danas u priopćenju iz dubrovačkog HNS – a.

Kako pišu HNS -ovci, „planiranim rebalansom prihodi grada za ovu godinu dodatno se umanjuju za nešto više od 40 milijuna kuna, a ono što posebno privlači pažnju je umanjenje prihoda od imovine za gotovo 10 milijuna kuna uz obrazloženje da se radi o umanjenju prihoda od ulaznica za dubrovačke zidine, smanjenje koncesije za žičaru i smanjenje prihoda za Dubrovačku karticu”.

Dalje u priopćenju piše:
„Navedeni podatak ne bi bio tako zanimljiv da istovremeno HDZ s koalicijskim partnerima nije upravo na prethodnoj sjednici vijeća izglasao proračun za iduću godinu u kojem je ta stavka s ovogodišnjih 46 milijuna za sljedeću godinu planirana na, u ovom trenutku ogromnih, 125 milijuna kuna. Dodatno zanimljiv je podatak o rashodu za zaposlene koji je ovog puta, navodno, transparentno prikazan u zasebnoj tablici. Usporedbom rashoda za zaposlene u gradskoj upravi s prethodnom godinom lako je uočiti da navodno umanjenje od 1,5 milijuna kuna u naravi i dalje predstavlja povećanje rashoda za zaposlene za čak 1,8 milijuna kuna, unatoč provedenom smanjenju plaća za 10% od travnja ove godine.

I dok vijećnike iz vladajuće većine očito ne brine pravo stanje proračuna već podržavaju gradonačelnikovu igru, posljedice njihovog nemara snosit će ponovno naši sugrađani. A pravu istinu o stanju gradskih financija nažalost ćemo saznati nakon lokalnih izbora.” - stoji u priopćenju HNS – a.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020