Srijeda, 18 Svibanj 2022 00:40

Hoće li Medicinska škola preseliti u OB Dubrovnik? Franković najavio pregovore

Piše:
Hoće li Medicinska škola preseliti u OB Dubrovnik? Franković najavio pregovore Foto: DPP

Osim oko implementacije DuCarda, dvojica gradonačelnika bivši i sadašnji slažu se i oko izmještanja Srednje medicinske škole u Dubrovniku. Naime, i Andro Vlahušić i Mato Franković Medicinsku bi školu premjestili u Opću bolnicu Dubrovnik, dok bi u Medicinskoj školi otvorili vrtić.

No, Franković i Vlahušić imaju jedan problem, Srednja medicinska škola u vlasništvu je Županije dubrovačko - neretvanske, a Županija se inače već jednom usprotivila takvoj inicijativi pa je Franković najavio kako će na tu temu organizirati sastanak s predstavnicima Županije.

Pokušaj preseljenja Srednje medicinske škole u bolnicu Županija je inače već jednom zaustavila, a tome su se usprotivili i u školi.

No, što zapravo ovom incijativom pokušava učiniti gradonačelnik Mato Franković... On naime želi odriješiti grijehe 30 godina nerada bivših struktura vlasti, uključujući Vlahušićeve, koje nisu uspjele riješiti pitanje vrtića na Ilijinoj glavici. Nekakva osnovna ideja svega je da se otvaranjem vrtića u današnjoj medicinskoj školi vrtić ujedno poveže s Osnovnom školom Marina Držića, a napravio bi se i jedan trgić te restoran za djecu.

Uglavnom, Vlahušićev prijedlog Franković je ocijenio odličnim, a najavio je organizirati sastanak s predstavnicima Županije.

- Prijedlog je odličan pa ću inicirati sastanak sa Županijom da vidimo, jer bolnica ima puno praznih prostora. Ako je tamo visoka škola, zašto ne bi bila i srednja jer je blizu i praksa i sve i ne vidim zašto ne. - rekao je Franković.

- Možda je prije postojao otpor, ne znam povijest bolesti, ali grad bi mogao financijski sudjelovati u preseljenju, a da u konačnici zamijenimo i nekretnine u vlasništvu Županije. Na Ilijinoj glavici nam treba vrtić jer smo u povratu tamo vrtić izgubili, taj se prostor vraća Pravoslavnoj crkvi i mi tamo plaćamo najam, nizak je, ali oni čekaju kad ćemo mi izaći i tražimo rješenje. Za vrtićima je sve više i više zahtjeva jer je trend da djeca idu u vrtić, a prije to nije bilo tako, prije su djecu čuvale bake i djedovi. - rekao je Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019