Srijeda, 06 Listopad 2021 11:10

I Dubrovčani na Maker Faire festivalu

Protekli vikend na Europskom trgu u Zagrebu održan je Maker Faire Zagreb 2021. Ovo je treće izdanje zagrebačkom Maker Faire festivala. Maker Faire -ovi su jedinstvena kombinacija sajma, radionica, izložbe inovacija i uradi-sam (DIY) kulture na kojima mladi prezentiraju svoje ideje i projekte te dijele svoje znanje s drugim makerima i posjetiteljima ostvarujući nova poznanstva, edukacijske i poslovne prilike.

Ove godine radi mjera je bio ograničen broj izlagača. Uz pozivnicu je sudjelovalo 50 izlagača većinom iz Hrvatske, a bilo je gostiju iz Nizozemske, Češke, Italije i Bosne i Hercegovine.

Među izlagačima ponovno su bili i Dubrovčani. Informatički klub Futura i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko - neretvanske županije su prezentirali par vrsta DIY holograma koje su napravili njihovi članovi.

Osim holograma predstavili su i ostale projekte i mnogobrojne aktivnosti koje provode u Dubrovniku i županiji. UR Institut i Udruga inovatora Dubrovačko - neretvanske Županije su predstavili neke od prošlogodišnjih projekata UR Instituta nastalih u sklopu Kluba mladih znanstvenika: Linear Audio Noisemaker, sondu i URobotics neuralno sučelje.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019