Petak, 26 Siječanj 2018 23:48

Noć muzeja u UGD u znaku rock muzike

Uz poseban spoj rock muzike, klasične glazbe i slikarstva protekla je Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Tako se u sklopu Feste 2018 Dubrovnik, a u suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik, održala tradicionalna Du rock parada, na kojoj su nastupili DaRiva / Toboggan, Valetudo, Embassy 516, Ad Libidum, Lapadske Tratinčice, Banditen Strasse, D & F, Dapal i The Beatless Trio.

Također, posjetitelji su u UGD uz stručno kustosko vodstvo, imali priliku pogledati najveću međunarodnu izložbu otvorenu u Dubrovniku u 2017. godini, izložbu jednog od najcjenjenijih suvremenih fotografa, Ahmeta Ertuğa pod nazivom „Točka iščeznuća“.

[youtube url="https://youtu.be/rHRrkQSE2G4"]

Kustosi UGD proveli su posjetitelje kroz najvažnija djela hrvatske umjetnosti 20. stoljeća, od Vlaha Bukovca preko Ljuba Babića, Vojina Bakića, Iva Dulčića, Dušana Džamonje do Julija Knifera i Kuzme Kovačića, a pokazali su i djela međunarodno relevantnih umjetnika, od Jana Fabrea, Roberta Farbera, Tonija Benettona do Ahmeta Ertuğa.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika u Noći muzeja posjetitelji su pogledali izložbu mlade akademske slikarice i ilustratorice Jelene Bando pod nazivom „Pravi prostor“. Za glazbeni dio programa pobrinula se udruga „Sve ostalo je glazba“ koja je izvodeći svoje 30-minutne programe tako predstavila neke od najpoznatijih glazbenih djela, od kojih posebno treba izdvojiti skladbe Ludomira Rogowskog, poljskog skladatelja, dirigenta i glazbenog pisca koji je je živio i stvarao u Dubrovniku (u samostanu sv. Jakova) sve do svoje smrti 1954. godine.

Na današnji dan obilježava se i dan rođenja dubrovačkog slikara Đura Pulitike koji se prigodno obilježio u Noći muzeja u Atelijeru Pulitika gdje je slikar stvarao sve do 2006. godine. Ovim povodom UGD priredila je izložbu Pulitikinih radova, od kojih neke dosad publika nije imala prigode vidjeti.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019