Utorak, 10 Srpanj 2018 17:46

Sjednica županijskog i gradskog HDZ-a; Jandroković poručio da bi se problem s taksistima uskoro mogao riješiti

Piše:

Zajednička sjednica Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik održana je danas. Sjednici su nazočili i glavni tajnik stranke te predsjednik Sabora Gordan Jandroković te međunarodni tajnik HDZ-a i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sjednica je bila zatvorena za javnost, odnosno za okupljene novinare, iako je prvotno bilo rečeno da će joj se cijelo vrijeme moći nazočiti. U svakom slučaju, novinarima su se uvodno obratili Gordan Jandroković i predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.

- Ovo su naše pobjedničke organizacije. I županijski i gradski HDZ pobijedili su na prošlim lokalnim izborima. Mi redovito obilazimo naše lokalne organizacije. Danas ćemo razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji na razini države, ali čut ćemo i od kolega njihova razmišljanja o razvoju Grada Dubrovnika i županija te kako uz suradnju možemo učiniti život građana boljim. - rekao je Jandroković.

- Suradnja državnog HDZ-a s dubrovačkim i županijskim HDZ-om je izvrsna. Puno je visokih dužnosnika došlo iz ovih organizacija. Sinergija je izvanredna. - kazao je Jandroković.

Odgovorio je na pitanje je li se Grad Dubrovnik može izuzeti od Zakona o cestovnom prometu, odnosno liberalizaciji autotaksi tržišta.

- Puno gradova ima svoja specifična pitanja koja ih opterećuju, u Dubrovniku je to promet. Upoznat sam s tim problemom. Morat će se pronaći neka rješenja, nemoguće je izuzimati pojedine dijelove države od zakona, ali u dogovoru je moguće pronaći rješenje koje će osigurati da promet bude protočniji. Vjerujem da će se razgovarati i pronaći održivo rješenje. - objasnio je Jandroković.

O istoj temi je govorio i Bačić.

- Mi s državne razine smo u svakodnevnom kontaktu s načelnicima i gradonačelnicima. Sve bitni projekte i probleme promptno rješavamo u Zagrebu na razini ministarstava i Vlade. Jučer smo imali sjednicu svih gradonačelnika i načelnika iz HDZ-a. Upoznati smo s ovim problemom. Čuli smo razmišljanja gradonačelnika Dubrovnika te je dogovoren sastanak s nadležnim ministrima gdje bismo vidjeli kako nadići problem velikog broja taksista. Gradonačelnik Dubrovnika kaže da je u Gradu potencijalnih 2700 taksi vozila što stvara gužvu. Liberalizacija tržišta je dobro rješenje, ali u nekim turističkim središtima stvorio se problem oko prevelikog broja nazočnih taksista.- riječi su Branka Bačića.

Prokomentirao je odnos HDZ-a i HNS-a u Gradu Dubrovniku, a u svjetlu toga da su ove dvije stranke na državnoj razini koalicijski partneri.

- HDZ je preuzeo vlast u Dubrovniku nakon HNS-a i mandata Andra Vlahušića. Trebalo je vremena da trzavice prođu. Kako vrijeme prolazi, na razini države i Grada tenzije se smirivaju. Pale su teške riječi, ali tako je to u kampanji. Gradimo povjerenje između ovih dvaju političkih opcija. Tu koaliciju pokušavamo što je moguće više provući kroz naše lokalne samouprave. zaključio je Bačić.

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019