Četvrtak, 13 Rujan 2018 15:08

Franković: Šprlje je tražio 900 tisuća kuna za par kvadrata zemlje, takvi pokušaji neće proći

Piše:

Svjedoci smo danas da ponovno isti ljudi, koji su se naučili samo crpiti od Grada Dubrovnika i na njemu se bogatiti i još ga dalje nastaviti zloupotrebljavati, ponavljaju jednu te istu prču, ali još jednom poručujem našim sugrađanima da nas neće onemogućiti u onome što žele, a to je da zaustave projekt pročistača koji je uspješno priveden kraju. - tako je gradonačelnik Mato Franković novinarima jutros prokomentirao potez Leona Šprlje iz tvrtke Rursus i Zorana Majstorovića iz PGM Raguse, nakon što su zaustavili radove na polaganju energetskog kabela u trupu nerazvrstane ceste u Komolcu, a za koju tvrde da dijelom pripada navedenim tvrtkama, o čemu možete čitati OVDJE.

- Imamo agregat, a ako nam ne uspije spojiti struju, radit ćemo na agregat pa će naši građani imati čistu pitku vodu na vrijeme kako smo planirali, a to je za nekih 40-tak dana. - rekao gradonačelnik, naglasivši kako je Grad vlasnik sporne ceste.

- Grad je apsolutno ovdje u pravu. Radi se o nerazvrstanoj cestu u vlasništvu Grada Dubrovnika koju određeni ljudi svojataju kao svoju. Ponavljam, postoje brojne ceste na području Grada Dubrovnika koje se vode kao privatno vlasništvo, sukladno zakonu iz 2011. jasno je rečeno koje su to ceste u vlasništvo lokalne samouprave i samim tim su one postale vanknjižno vlasništvo Grada Dubrovnika koje su u procesu uknjižbe. Dio cesta u Gradu je već je uknjižen na Grad, a za ovu konkretnu cestu je nedavno poslan poziv svim knjižnim vlasnicima da se očituju na geodetsku snimku koju smo mi izradili, odnosno geodetski elaborat. - kazao je gradonačelnik Franković, koji je potom otkrio kako je tvrtka Leona Šprlje već dovoljno zaradila od Vodovoda za koji je godinama bio glavni izvođač određenih radova.

- Ovdje je priča poprilično jasna, konkretno gospodin Leon Šprlje je, kao što znamo, godinama bio glavni izvođač radova za Vodovod. Prilikom analiza jednostavnih nabava koje je odvjetničko društvo napravilo po narudžbi Vodovoda prije nekoliko mjeseci, ta se tvrtka utvrdila kao najproblematičnija. Naime, bivša tvrtka gospodina Šprlje je pošla u stečaj. Riječ je o tvrtki Ipsum. Dakle isti taj gospodin, koji je sedam godina radio za Grad Dubrovnik, izvodio sve radove i naplatio milijunske iznose, sada bi još malo dodatno eksploatirao Grad Dubrovnik. Malo mu je bilo ono što je dobio pa je htio još malo. Poslao je nedavno otkupni zahtjev u kojem je za par kvadratića zemlje zatražio 900 tisuća kuna, 900 tisuća kuna za bokun ceste. Tu se radi o ljudima koji jednostavno nemaju mjere, koji su tu mjeru davno prešli. O gospodinu Kralju mislim da ne treba ogovoriti. On je o sebi sam govorio sa svojim izjava da se radi o servisnoj cesti. Ako je servisna cesta ona cesta koja vodi do obiteljskih kuća, ako je servisna cesta ona cesta koja vodi do javne građevine, a podsjetit ću da se na području pročistača i prije nalazila javna građevina i služila Vodovodu. - rekao je Franković.

Gradonačelnik Franković je kazao i kako je vlasnik PGM Raguse Ivan kralj tražio da zemljište u Komolcu zamijeni za izuzetno vrijedno zemljište iza zgrada OTP banke i bivšeg DTS-a, ali da do dogovora nije došlo.

- Radi se o ljudima čiji jeftini pokušaji neće proći. Nažalost, taj proces, pa i sudski i s policijom dok sve usuglasimo uzet će malo vremena, ali mi nećemo posustati, mi ćemo taj kabel položiti željeli to oni ili ne, a bit će to vrlo skoro. Točne datume i termine ne mogu reći, ali sam pročistač će se dovesti do kraja i služiti svim građanima Grada Dubrovnika, pa i gospodinu Ivu Kralju, koji isto pije vodu, pa i njegovoj obitelji koja isto pije vodu ili možda oni imaju dovoljno novaca pa kupuju vodu jer su ga možda skupili otprije, a za gospodina Šprlju ne znam jer oni živi u Metkoviću pa njega nije ni briga kakvu vodu piju naši sugrađani. – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

- Ovo je primjer jednog aljkavog ponašanja od početka do kraja ovog projekta. Kad na početku projekt niste stavili na zdrave noge, onda ga je jako teško izvesti do kraja na zdrave noge, a mi se svim silama trudimo da ga privedemo kraju i privest ćemo ga kraju. Da se otpočetka radilo kako treba mi danas ne bismo imali ovakve probleme, odnosno ja ne bih pričao o pročistaču jer bi on bio gotov prije godinu dana. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019