Petak, 14 Rujan 2018 11:23

Leon Šprlje i Ivo Kralj pozivaju gradonačelnika na kratki razgovor kako bi dogovorno riješili prijepore

Nakon što su u četvrtak zaustavili radove na polaganju energetskog kabela za pročistač koji se izvode u trupu nerazvrstane ceste za koju tvrde da se nalazi u njihovu vlasništvu, poduzetnici Leon Šprlje i Ivo Ivan Kralj uputili su priopćenje za javnost. Iako ih je gradonačelnik Mato Franković prozvao da ucjenjuju Grad, odnosno da je Šprlje za "bokun ceste" tražio 900 tisuća kuna, a Kralj mu nudio zamjenu skladišta u Komolcu za zemljište iza zgrade DTS-a, koje je nakon sudskog spora pripalo Gradu, Šprlje i Kraj na te se gradonačelnikove izjave nisu osvrtali već ga u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti, pozivaju na jedan kratki razgovor kako bi prije početka izvođenja radova pokušali dogovorno riješiti prijepore.

“Ovim putem se želimo kao predstavnici društava Rursus d.o.o. i PGM Ragusa d.d. obratiti javnosti vezano uz brojne natpise u medijima i javnim istupima gradonačelnika Grada Dubrovnika koji se odnose na radove koji se izvode na zemljištu u našem vlasništvu u katastarskoj općini Komolac.

U brojnim medijskim člancima javnosti je predstavljeno kako protupravno zaustavljamo radove i na taj način ucjenjujemo Grad bez ikakvog zakonskog uporišta, dok se potpuno zanemaruje činjenica da Grad Dubrovnik prije poduzimanja bilo kakvih radnji nije postupio na zakonom propisan način.

Nekretnine na kojima se izvode radovi su u našem vlasništvu što je Gradu poznato. Netočni su navodi gradonačelnika da se radi o nerazvrstanoj cesti u vlasništvu Grada Dubrovnika jer nisu ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o cestama. Naime, tek 8. rujna 2018., dakle nakon što su započeti radovi, Grad je pokrenuo predradnje kojima bi se dio zemljišta u našem vlasništvu proglasio nerazvrstanom cestom, što proizlazi iz javnog poziva objavljenom u Dubrovačkom vjesniku, a zakon predviđa da bi se nešto moglo smatrati nerazvrstanom cestom mora se u postupku utvrditi, a javnim dobrom postaje pravomoćnošću uporabne dozvole.
Iznenađeni smo istupima gradonačelnika i činjenicom da se bez ikakve obavijesti ili poziva nama kao uknjiženim vlasnicima izvode radovi jer smatramo da su se svi ovi nesporazumi mogli izbjeći jednim kratkim razgovorom prije početka izvođenja radova, a za što po našem mišljenju nije kasno ni sada.

Stoga pozivamo gradonačelnika da, bez obzira na do sada izjavljeno, pokušamo dogovorno riješiti nastalu situaciju jer smatramo da se svi postupci moraju provoditi na zakonom propisani način, a čime bi se sigurno ubrzalo okončanje cijelog postupka.

Naime, nismo i ne želimo biti prikazivani u javnosti kao osobe koje se protive poboljšanju uvjeta života građana Grada Dubrovnika, ali smatramo da bi u ovakvoj situaciji svatko poduzeo sve da zaštiti svoja prava.

Na kraju ističemo da u ovom obraćanju ne smatramo potrebnim iznositi sve činjenice i detaljno objašnjavati pravnu proceduru i naša prava kao vlasnika nekretnina jer iskreno očekujemo da će se nakon ovog cijeli problem riješiti dogovorno.” - navode u ime Rursusa Leon Šprlje i vlasnik PGM Raguse Ivan Kralj u priopćenju za javnost.

N.M.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019