Srijeda, 10 Listopad 2018 10:23

Predavanje „Seeing the Sea“ u UGD

Edward Lucie - Smith, jedan od najcjenjenijih britanskih povjesničara umjetnosti i likovni kritičar održat će predavanje pod nazivom „Seeing the Sea“ u četvrtak, u 20 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Autor knjige „Vizualne umjetnosti 20. stoljeća“ u svom će predavanju govoriti o različitim načinima na koje su umjetnici stoljećima prikazivali more. Lucie - Smith objašnjava kako je u Zapadnim kulturama veza između mora i čovjeka oduvijek bila prisutna i vidljiva u umjetničkim djelima, ali se more kao zaseban, pejzažni motiv, pojavljuje tek u 19. stoljeću s razdobljem romanticizma, razdobljem u kojem je priroda odražavala stanje duha, odnosno duše.

Predavanje o temi mora u modernoj umjetnosti bit će na engleskom jeziku.

Edward Lucie-Smith je međunarodno poznati i priznati britanski povjesničarumjetnosti i likovni kritičar, koji se ujedno bavi pisanjem poezije i fotografijom. Rođen je na Jamajci 1933. godine, a školovao se na Oxfordu. Objavio je gotovo dvjesto knjiga, od kojih su mnoge nezaobilazna literatura svima koji se bave modernom i suvremenom umjetnošću, a izdane su i na kineskom, arapskom i perzijskom jeziku. Trenutno radi na višeplatfornim projektima digitalizacijeknjiga, uključujući iBooks za Apple iPad.

Kurirao je brojne izložbe u galerijama širom svijeta, poput onih u Velikoj Britaniji, Grčkoj, Njemačkoj, SAD-u, Italiji, Estoniji i Litvi. Žirirao je u izborima radova za bijenale u Kairu, Aleksandriji i Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019