Srijeda, 10 Listopad 2018 14:12

Vlahušić ni potvrdio ni demantirao mogući potpis za SDP; Barač: To su glasine

Piše:

U posljednje vrijeme u političkim krugovima može se čuti kako je bivšem gradonačelniku i bivšem čelniku dubrovačkog HNS-a Andru Vlahušiću iz vrha SDP-a ponuđeno članstvo u dubrovačkom SDP-u, a što bi s vremenom rezultiralo i preuzimanjem čelne funkcije u gradskoj organizaciji te stranke. Sam Vlahušić te špekulacije nije potvrdio, ali ni demantirao, dakle izbjegao je odgovoriti na pitanje pregovara li sa SDP-ovcima o eventualnom ulasku u tu stranku te tko mu je nudio članstvo u SDP-u i što mu je sve nuđeno u tom paketu. On je za portal Dubrovnikpress.hr izjavio kako za njega postoji samo jedna stranka.

- Za mene postoji samo jedna stranka, a to je stranka Andra Vlahišića i niti jedna druga. - rekao je Vlahušić kratko uz osmijeh.

Mogućnost Vlahušićeva ulaska u gradski SDP predsjednik dubrovačkog SDP-a JadranBarač smatra najobičnijim glasinama.

- Nemam informacija da se s Vlahušićem u SDP-u pregovara o njegovu ulasku u dubrovačku organizaciju stranke. Mislim da se tu radi o najobičnijim glasinama i špekulacijama. SDP ima svoj smjer i način djelovanja, a sve ostalo pa tako i mogući ulazak Vlahušića u stranku su obične glasine. - kazao je Barač.

Inače, bivši gradonačelnik Andro Vlahušić nedavno je putem medija izjavio kako ima ambicije sudjelovati na lokalnim izborima 2021. godine. Tim više, istaknuo je kako će se ponovno kandidirati za dubrovačkog gradonačelnika. No, također je javno isticao kako su političke stranke za njega stvar prošlosti te da će svoj daljnji put krčiti kroz građansku platformu na kojoj će okupiti svoje istomišljenike.

Vlahušić je inače iz HNS-a istupio nakon što je ta stranka pristala biti koalicijski partner HDZ-a na državnoj razini. Iako mu se nudilo članstvu u Glasu, stranci koju su osnovali bivši HNS-ovci predvođeni Ankom Mrak Taritaš, Vlahušić se u tu političku opciju nije učlanio.

Ukoliko okolnosti budu išle Vlahušiću na ruku, odnosno ako u međuvremenu ne bude pravomoćno osuđen za aferu Šipan, tada će se moći natjecati na lokalnim izborima. Ipak, za tu će mu političku utakmicu, ukoliko ustraje na tome da je odigra, trebati znatno šira podrška od one koju mu može pružiti građanska inicijativa. Tada će Vlahušić itekako trebati i podršku određenih političkih opcija u Gradu Dubrovniku među kojima je svakako i SDP.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019