Srijeda, 10 Listopad 2018 19:49

Još uvijek ništa od natječaja za novog ravnatelja/icu UGD; predsjednica UV objašnjava zašto

Iako se smatralo da će na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik biti raspisan natječaj za novog ravnatelja/icu ove ustanove u kulturi, do toga ipak nije došlo. Više o razlozima zašto za portal Dubrovnikpress.hr objasnila je predsjednica Upravnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik Katja Bakija.

- Sjednica je održana jučer, na dnevnom redu je bila odluka o raspisivanju natječaja za novu čelnu osobu UGD što je naša obaveza kao muzejskog vijeća prema Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, ali i odluka o izmjenama i dopunama Statuta Umjetničke galerije Dubrovnik, koji se treba uskladiti s izmijenjenim Zakonom o muzejima. Nijedna ni druga odluka nije donesena. - rekla je Bakija.

- Naime, na sugestiju pravnika uvidjeli smo na koji način pripremiti, iščistiti tekst Statuta, budući da i natječaj mora biti u skladu s novim Zakonom. To ćemo napraviti u najskorije vrijeme te očekujem da ćemo se ponovo sastati sljedećeg tjedna kad ćemo dakle uz izmijenjeni Statut raspisati i natječaj za ravnatelja/icu. - objasnila je predsjednica UV Umjetničke galerije Dubrovnik Katja Bakija.

Podsjetimo, raspisivanje natječaja očekuje se nakon što je Visoki upravni sud poništio odluku Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o imenovanju Marina Ivanovića ravnateljem Umjetničke galerije Dubrovnik koja datira iz prosinca 2016. godine. Stoga, na sjednici Gradskog vijeća u srpnju Ivanović je imenovan vršiteljem dužnosti ove dubrovačke ustanove u kulturi.

Inače, presuda je donesena temeljem žalbe nekadašnje ravnateljice UGD Vesne Delić Gozze na prvostupanjsku odluku Upravnog suda u Splitu. Visoki upravni sud utvrdio je da je većinu iskustva Ivanović tada prikupio prije nego je stekao potrebnu stručnu spremu.

Vedran Salvia

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019