Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 13:19

Prema Dubrovniku vozio 246 km/h

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 495 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 208 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 83 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

"Od ostalih prekršaja izdvajamo 50 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 25 mjera zbog nepropisnog pretjecanja. Izdvajamo slučaj 45-godišnjaka koji je, prilikom kontrole prometa u ranim jutarnjim satima u subotu, 21. listopada, na Korčuli, zatečen u vožnji osobnog vozila u alkoholiziranom stanju kada mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,21 g/kg. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama." - piše u policijskom izvješću.

U policijskom izvješću istaknuli su "kako su na autocesti na dijelu autoceste A-1 u blizini Općine Pojezerje, u subotu, oko 16,10 sati, policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili 24-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, vozača osobnog vozila marke Mercedes, koji se kretao brzinom od 246 km/h (umanjeno za 10%-221 km/h), odnosno 101 km/h više od dozvoljene brzine kretanja."

Vozač se kretao u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

DPP