Srijeda, 07 Studeni 2018 11:04

Općina Župa podnijela niz prijava zbog nelegalnog odlagališta, ali (ne)funkcioniranje države pokazuje se na ovakvim primjerima

Čitatelj portala Dubrovnikpress.hr prije nekoliko dana ponovo je upozorio na nelegalno odlagalište otpada i građevinskog materijala na Gornjem Brgatu o kojem je Dubrovnikpress.hr već pisao u rujnu OVDJE.

U međuvremenu otpad ne da nije odnesen, već se na ovom prostoru, unatoč svim prijavama od strane Općine Župa dubrovačka i inspekcijama, otpad i dalje gomila. Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić ponovio je kako komunalni redari redovno pišu prekršajne naloge i dostavljaju ih nadležnoj inspekciji.

- Nakon svih prijava očekujemo konačno i od Hrvatskih cesta i resornog ministarstva da reagiraju s obzirom da se imenom i prezimenom i fotografijama zna točno o čemu se i kome radi. Znamo i tko vozi kamion, znamo tablice, sve se zna. – kazao je Marić koji je još u rujnu kazao kako je ovo odlagalište u vlasništvu Frana Maslaća.

- Najveći problem je ugrožavanje ceste D223 jer materijal s padine pada na pojas ceste i na autobusnu stanicu. Možda je i smiješno da to kažem, ali nije nimalo smiješna situacija, u Općini nakon svega što smo uradili i podnijeli niz prijava čekamo da institucije obave svoj posao. – kazao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić.

D.Mladošić

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019